Westenburgerweg 424, 5213 ST `s-Hertogenbosch

Stef Janssen

Ik ben Stef, opgegroeid in het dorpje Lithoijen aan de Maas vlakbij ’s-Hertogenbosch. Van jongs af aan struinde ik een paar keer per jaar met veel plezier rommelmarkten af met mijn moeder. Hier is mijn voorliefde voor objecten met een verhaal en ziel ontstaan in combinatie met familiestukken die mijn ouders thuis in ere houden.

In mijn carrière heb ik in veel verschillende bedrijven gewerkt, met een basis die ligt in een jachthaven waar ik van jongs af aan 7 jaar lang in de weekenden en vakanties keihard leerde werken. Daarna beklede ik diverse accountmanager functies bij onder andere interieurmerk Riviera Maison. Ik kreeg daar maar geen binding bij het grootse assortiment. Optisch perfect maar zonder ziel en een verzonnen verhaal / rechtstreeks uit de fabriek.

Door vele reizen naar met name Azië en aantal jaar in China te hebben gewerkt zag ik daar hoe oude stukken bij families massaal in ere werden gehouden. Ik realiseerde me daar dat ik tot de “IKEA-generatie” behoor; je huis inrichten met niet-duurzame producten. In Nederland is antiek massaal gedumpt en geëxporteerd en kozen mensen voor “het veilige”, in hoe de woonbladen het voorspiegelden “hoe het moet”. Ik kwam intussen veel op veilingen waar prachtige 18e – 19e eeuwse handgemaakte stukken onder de hamer gaan voor een fractie van de prijs van in massa geproduceerde meubelen in de winkels nu.

Sinds een jaar of 10 is er een bewustwordingsgolf tot stand gekomen en worden Vintage Meubels weer gewaardeerd en mensen gooien steeds minder weg. Een prachtige ontwikkeling die mij mede heeft bewogen om woningen te gaan leegruimen. Ik kan zo ook mijn steentje bijdragen aan het creëren van een betere wereld door spullen actief terug in de kringloop te brengen en afval gescheiden aan te leveren bij milieu stations. Daarnaast kan ik mensen enthousiasmeren om eens iets authentieks in huis te halen en zo je eigen identiteit in je interieur te verwerken. Het ontzorgen van families in een vaak hectische en emotionele periode doet mij ook goed en geeft mij elke keer extra energie om de volgende opdracht aan te gaan.